Petöfalva midden in Roemenië ligt vlakbij Covasna

Lieve vrienden en vriendinnen,                                                     15 september 2023

Een paar weken geleden hebben jullie een brief van mij ontvangen met daarin
de vraag of je een financiële bijdrage, eenmalig of met regelmaat, wilt geven
zodat we de zigeunerkinderen waar ik les aan geef weer een ontbijt kunnen geven.
Wat fijn dat ik inmiddels veel positieve reacties heb ontvangen.
Nu kan ik jullie de bankrekening sturen waar je jouw donatie rechtstreeks op
over kunt maken.
Elke bedrag, hoe klein ook, is welkom.
Bij navraag met speurwerk op internet, blijkt het doel en benodigd budget van ongeveer 1000,- Euro per jaar te bescheiden om een nieuwe stichting of fonds voor op te richten.
Graag wil ik jullie met een Nieuwsbrief regelmatig op de hoogte te houden. Ik denk aan 4 keer per jaar. Met daarin verslag van wat we doen, hoe het met de kinderen gaat met daarbij verantwoording van de uitgaven.
Voor een financiële bijdrage kun je contact opnemen met Aniko
haananiko@gmail.com

Aniko is al vele jaren een goede Hongaarse vriendin, zij is actief in de Hongaarse Reformatus gemeente van Zabbola, zelf ook uit een dominee’s geslacht. Aniko was met een Nederlander getrouwd, Bé. Hij overleed begin dit jaar. De stichting vanuit de Nederlandse partnergemeente, waar Aniko voorheen een beroep op kon doen is kort geleden opgeheven.
De school in Petöfalva (Hongaars) valt gewoon onder Roemeense overheid evenals de registratie en bevoegdheden van Aniko. Maar voor deze arme
zigeunerkinderen, is de voeding (lunch van de staat) niet toereikend, altijd zonder ontbijt naar school. Aniko voorziet bovendien in extra vitamine en kan met onze support ook iets extra’s doen met Kerst.